top of page

Yunus Emre Bir Tasavvuf Müzikali Hakkında - Etimesgut Kent Tiyatrosu

Yunus Emre Bir Tasavvuf Müzikali | Etimesgut Kent Tiyatrosu | 100 Dakika - Tek Perde | Müzikal | 2025

 

Yunus Emre, bizim Yunus; bize bizi hatırlatan Yunus; dört kitabın manasından; milyon insanın kalbine; dağları derelere; gözleri kalplere çeviren Yunus; bizim Yunus. 

Recep Bilginer'in yazdığı, Etimesgut Kent Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Beşikcioğlu'nun yönettiği "Yunus Emre- "Bir Tasavvuf Müzikali" seyircisiyle buluşuyor. 

Barışın, sevginin, anlaşmanın köklerini hatırlayıp; hiç unutmadan ağaçların dallarına kuşlar kondurabileceğimiz inancıyla; Hacı Bektaş-ı Veli'den; Tapduk Emre'ye; hep insana, insan için; dünya nasıl miras bırakılır bir kere daha hatırlamak için. 

"Biz kimseye kin tutmayız, Kamu alem birdir bize."

 

"Etimesgut Kent Tiyatrosu'nda Yunus Emre Bir Tasavvuf Müzikali'ni izledim. Tiyatronun bütün unsurlarının ustalıkla kullanıldığı ve her dakikasında dikkatleri üzerinde toplayan bir oyundu. Yunus Emre karakterini canlandıran Oğuzhan Ağar başta olmak üzere bütün oyuncular çok başarılıydı. Işığın sıkça kullanıldığı oyunda, karanlıkta kalan oyuncular bile oyunun içerisinde kalmaya devam ediyordu. Bütün oyuncuların oyunun içinde olma ve inanmışlık hali beni çok etkiledi. Dekor olarak farklı taraflara eğilen daire platform kullanılması oyunu daha ilgi çekici hale getiriyordu. Bazı yerlerde karakterlerin yücelmesi ve uzaklaşması gibi atıflar olduğunu düşündüğümde daha da kıymetli bir hal aldı. Işık seçimlerindeki renklerin anlamlarını merak etmekle birlikte, ışık kullanımı da dikkatimizi odaklamamızı kolaylaştırıyordu. Oyun boyunca hem seslendirilen hem de fon olarak verilen müzikler çok yerinde ve başarılıydı. Bazı anlarda sözleri anlayamasam bile oyunun ruhundan kopmuş hissetmedim. Bütün bunların dışında semah sahneleri çok güzel tasarlanmıştı. Uzun zamandır bu kadar uyumlu bir dans gösterisi izlemediğim için ellerim kalbimde, keyifle izledim. Ankara'da da değerli işlerin yapıldığını ve tiyatroya inanan insanların bir araya geldiğinde neleri başarabileceğini gösteren çok kıymetli bir oyun olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ederim." (Fuaye müdavimi)


10 Şubat 2025

 

"Oyun tasavvufi anlamda doyurucu bir içeriğe sahipti. Geçmişten günümüze hükümdarlığın halk üzerindeki etkisini, dini ön plana alanların aslında bunu kendi çıkarlarına yönelik kullanımlarını güzel bir şekilde işleyen akıştaydı. Sahne kullanımı olarak ve her oyuncunun aktif olmasıyla akıcı düzeyde bir oyundu. Oyunun kendi akışında yer alıp almadığını bilmediğim ancak bazı sahneler de davulcu ile oyuncunun sesi, müzik ile oyuncuların sesi bir birine binerek rabarba oluşmasına ve oyuncunun tiradının anlaşılmamasına sebebiyet verdi. Tek perde 100 dakikalık bir oyunda, akıcılık hiç kopmadan seyri izlettirdi. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ederiz." (Fuaye müdavimi)


10 Şubat 2025

 

"Ankara’nın soğuğunda izlediğim, içimi sıcacık yapan ve coşkuyu en derinden hissettiren bir oyun oldu. Sahne tasarımı, ışık ve ses kullanımı harikaydı. Yunus Emre’yi biliriz, konuşuruz, duyarız, okuruz… Ancak onun hayatına dair zihnimdeki boşluklar bu oyunla anlam kazandı, yolculuğu gözümde canlandı. Oyuncuların performansları, müzikler ve ses tasarımı gerçekten şahane bir bütünlük içindeydi." (Fuaye müdavimi)


10 Şubat 2025

 

 
  • Instagram
  • Whatsapp
  • X
bottom of page