

12 Nis Cmt
|Yakîn Tiyatro
Körler
Ücret: 200₺ Tarih: 12 Nisan Cumartesi, 20:00 Yer: Yakîn Sahne Yerinizi ayırtın ve indirimli biletiniz gişede hazır olsun! Kayıt sırasında ödeme alınmamaktadır. Ödeme yöntemi için 0505 436 32 06 numaralı WhatsApp hattımızdan sizinle iletişime geçeceğiz.
Saat ve Yer
12 Nis 2025 20:00
Yakîn Tiyatro, Maltepe, Necatibey Cd. No:102/A, 06570 Çankaya/Ankara, Türkiye
Etkinlik Hakkında
Yerinizi ayırtın ve indirimli biletiniz gişede hazır olsun!
ÖNEMLİ: Oyuna ait formu doldurduğunuzda biletleriniz adınıza ayrılmış olacak ve oyun günü gişeden teslim alabileceksiniz. Kayıt sırasında ödeme alınmamaktadır. Fiyat bilgisi ve ödeme yöntemi için 0505 436 32 06 numaralı WhatsApp hattımızdan sizinle iletişime geçeceğiz. Lütfen telefon numaranızı doğru girdiğinizden emin olunuz. Kayıt yaptıktan sonra iptal edilen biletler hem Fuaye Ankara'yı hem de özellikle tiyatro ekibini zor durumda bırakmaktadır. Son 48 saat içerisinde iptal edilen biletlerin ücretleri iade edilmeyecektir. Son 48 saate kadar gelememe durumunuzu bildirebilirsiniz.
Körler
Yaş Sınırı: +13
Süre: 35 Dakika
Bilmemek, görmemek... Bizi kim olduğumuzu hissetmekten mahrum bırakır. Fakat bilmek de görmeye katlanamadığımız şeyi görmektir. İnsan, bilme isteğinin ahenkli heyecanı ile bilmemenin konforlu tedirginliği arasında umutsuzca dolanır.
Yakîn Tiyatro'nun plastik kelimeler adıyla yürüttüğü fiziksel tiyatro çalışmalarının 3. oyunu “Körler” şimdi sahnede!
Oyun, karanlık ve bilinmezlik içinde kaybolmuş insanların bir ormanda bekleyişiyle başlar. Onlara rehberlik eden kişi aslında ölmüştür, fakat körler bunu fark etmezler. Körler, çevrelerini ve içinde bulundukları durumu yalnızca duydukları sesler, hissettikleri rüzgâr ve doğanın diğer unsurlarıyla algılamaya çalışırlar. Oyun, körlerin kaderleri üzerine düşünmeleri, korkularıyla yüzleşmeleri ve bilinmezliğe karşı duydukları çaresizlikle devam eder. Finalde, bekledikleri yardım bir türlü gelmez ve oyun, çözüm sunmadan, belirsizlik içinde sona erer. Maeterlinck’in Körler oyunu, sembolist tiyatronun en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilir ve insanın bilinmezlik içindeki varoluş mücadelesini etkileyici bir şekilde anlatır.